053-4500732, 06-41913126 info@aircoherstelservice.nl

Airco bijvullen auto, is dat mogelijk?

Vrijwel iedereen weet wat airco is, maar weet niet hoe het nou eigenlijk allemaal in zijn werk gaat. Zo is het belangrijk dat de airco regelmatig bijgevuld wordt. Het airco bijvullen auto kost gelukkig niet veel. Bovendien zorgt het ervoor dat u juist niet voor hogere kosten komt te staan, omdat het voorkomt dat de airco kapot zal gaan. Een auto airco reparatie is nog vele malen duurder dan het bijvullen.

Airco bijvullen auto bij aircoherstelservice

Hoewel de airco een gesloten systeem heeft, is het toch niet te voorkomen dat er vulling verloren gaat. Op jaarbasis is dit ongeveer 10%. De auto airco heeft zijn onderhoud nodig om goed te blijven functioneren, en het bijvullen hoort daar nou eenmaal bij. De airco kan niet meer goed functioneren als er sprake is van te weinig vulling, oftewel koudemiddel. Hierdoor zal hij minder koud worden en u zult het dan ook merken wanneer het nodig is om bij te vullen. Echter is het het beste om het één keer in de twee jaar te laten doen, om grotere problemen te voorkomen.

Airco bijvullen auto

U wilt geen dure reparaties krijgen, waardoor het dus aangeraden wordt om bij te vullen. De airco bijvullen auto zal voor u worden gedaan bij aircoherstelservice, en het duurt gelukkig niet lang. Het is overigens ook een aanrader om bij deze beurt meteen de filters te laten vervangen of te laten reinigen. Uw professional zal laten weten wat aangeraden wordt. Filters zullen na verloop van tijd veel bacteriën bevatten, waardoor vervanging af en toe nodig is. Soms is het echter alleen maar nodig om de boel eens goed schoon te maken, en vervanging kost dan natuurlijk meer.