053-4500732, 06-41913126 info@aircoherstelservice.nl

Airco Herstel Service | Airco onderhoud

Airco onderhoud

Indien het aircosysteem van uw auto een muffe, nare, of prikkelbare lucht afgeeft dan is dit een teken dat het tijd wordt om de filters te vervangen, of eventueel te reinigen. Pollen, schimmels en bacteriën zijn hiervan de oorzaak; deze worden als het goed is door de gebruikte filters verzameld, maar afhankelijk van de omgevingsomstandigheden, zullen deze filters sneller of later worden verzadigd. Dan ontstaat er verontreinigde lucht die gezondheidsklachten veroorzaakt. De pollen, schimmels en bacteriën in de lucht veroorzaken geïrriteerde ogen, niezen, keelpijn, geïrriteerde luchtwegen, of simpelweg een gevoel van verkoudheid. Het gevolg hiervan is dan weer een verminderd concentratie en reactievermogen.

Om dit te voorkomen is het dan ook raadzaam om de airco filters regelmatig te reinigen of vervangen, in ieder geval een keer per jaar tijdens de reguliere onderhoudsbeurt van de auto bij uw dealer, anders bij onze Airco Reinigings-beurt indien de dealer dit niet heeft uitgevoerd.

Airco advies

Bij auto’s die zijn voorzien van climate control raden wij aan om deze te allen tijde in gebruik te hebben. Deze systemen zijn zelfregulerend, want zij bepalen door middel van sensoren wat de samenwerking moet zijn tussen airco en verwarming, en ook blazen zij eventueel het gehele systeem na afloop van de rit en uitzetten van de auto nog even droog. Bij auto’s zonder deze functie raden wij aan om de airco 5 minuten voor aankomst uit te zetten, met de ventilatie aan. Dit is zodat vocht in het filter kan opdrogen; wij begrijpen echter dat lang niet iedereen bereid is dit advies op te volgen. Het enige andere moment waarbij de airco-functie van uw auto echt uit zou moeten staan is als u in de zomer de ramen open heeft; dit geldt trouwens ook voor de meeste auto’s met climate control, want ook daar gaat bij open ramen s’zomers de airco op volle toeren draaien.

 

Klik hier voor de volledige lijst van onze services en prijzen

 

Terug naar Services

Direct een offerte aanvragen

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Herhaal uw email

Uw onderwerp (verplicht)

Uw bericht

Contact

Telefoon: 0534500732, 0641913126
E-mail: info@aircoherstelservice.nl

Adres

Staalsteden 6
7547 TA Enschede

Algemene Voorwaarden

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden