053-4500732, 06-41913126 info@aircoherstelservice.nl

Airco Herstel Service | Services en Prijzen

Het aircosysteem is een systeem dat periodiek onderhoud nodig heeft. In de regel geeft men deze om de 4 jaar een servicebeurt waarbij gas wordt bijgevuld, omdat er tegen die tijd zoveel vulling verloren is gegaan dat de pomp niet meer effici├źnt is. De periode die men voor het onderhoud aanhoudt verschilt echter per merk auto en per aircosysteem. Houw uw airco daarom zelf in de gaten; als deze veel lawaai maakt of als deze niet meer naar wens koelt, dan is het tijd voor onderhoud. In de zomer merkt men dit doordat de aircopomp veel tijd nodig heeft om koele lucht aan te maken. Als men na 2 minuten nog geen koele lucht voelt, dan is dit veel. Of als de airco op zomerse dagen continu moet werken om te koelen. In de winter zijn bij een goed werkend aircosysteem in samenwerking met een goed werkend verwarmingssysteem de ruiten wasemvrij.

Soms is het nodig om reparaties uit te voeren aan de aircopomp zelf of aan de gasleidingen. Onze monteurs zijn hierin gespecialiseerd en doen dit dagelijks.

Hieronder volgt een lijst van de meest voorkomende werkzaamheden. Als iets er niet bij staat, kunt u contact met ons opnemen voor een offerte.

Airco Inspectie
Inspectie van de werking van het aircosysteem en advies.

Prijs: 19,- euro

Airco Reiniging
Naast de Airco Inspectie omvat de airco reiniging ook het grondig reinigen van het aircosysteem, de filters en de luchtgeleiders. Dit komt ten gunste van een schone en geurvrije lucht.

Prijs: 29,- euro

Airco Bijvullen
Airco bijvullen met koudemiddel. Zonder alle extra’s, voor de klant die weet wat hij wil.

Prijs: 49,- euro

 

Kleine Airco Onderhoudsbeurt
Deze beurt omvat Airco Reiniging en het volledig hervullen van het aircosysteem met nieuw gas. Er wordt ook lekdetectie-vloeistof toegevoegd.

Prijs: 65,- euro

Grote Airco Onderhoudsbeurt
Naast de Airco Reiniging omvat de grote beurt ook olieverversing van de aircopomp en het volledig hervullen van het aircosysteem met nieuw gas. Er wordt ook lekdetectie-vloeistof toegevoegd.

Prijs: 79,- euro

Combinatie Airco Inspectie en Grote Airco Onderhoudsbeurt
Mocht bij de airco inspectie het advies zijn om een grote onderhoudsbeurt uit te voeren, en kiest u hier dan ook voor, dan betaalt u 89,- euro in totaal i.p.v. 19,- + 79,- = 98,- euro.

Prijs: 89,- euro

Extra’s en maatwerk

Mocht tijdens de inspectie bij een van bovenstaande onderhoudsbeurten blijken dat er externe onderdelen van het aircosysteem of interne onderdelen van de aircopomp zijn versleten, dan hebben wij deze meestal op voorraad, en kunnen wij, indien uw en onze planning het toelaat, maar vooral indien u dit wenst, alle benodigde reparaties uitvoeren.

Reparatie aircopomp

Prijs is afhankelijk van de kosten van de benodigde onderdelen en de tijd die de monteur nodig heeft. Het uurtarief van onze monteurs is 55,- euro per uur.

Vervangende aircopomp De prijs is afhankelijk van model en merk, en of de aircopomp nieuw of gereviseerd is. Bij vervangen van de aircopomp is de montage gratis, u betaalt dus niet het uurtarief van de monteur, maar alleen de prijs die wij voor de aircopomp rekenen, ongeacht de tijd die de monteur nodig heeft. Wij kunnen gereviseerde of nieuwe aircopompen leveren. De gereviseerde aircopompen zijn ons specialisme. Wij hebben een eigen reviseerafdeling, hier worden de aircopompen geassembleerd, getest en als nieuw gecertificeerd. De door ons gereviseerde aircopomppen zijn helemaal uit elkaar gehaald en opnieuw samengesteld, waarbij alle interne oppervlaktes zijn schoongepolijst, alle rubberen onderdelen en ook de versleten metalen onderdelen door nieuwe zijn vervangen, en alle bewegende delen opnieuw met vet zijn ingesmeerd. Prijzen van een gereviseerde aircopomp liggen tussen de 150,- en de 500,- euro, en wij geven hier standaard 2 jaar garantie op. Op verzoek kunnen wij ook een nieuwe aircopomp monteren. Nieuwe aircopompen bestellen wij bij de fabrikant, deze zijn uiteraard een stuk duurder, maar door eigen inkoop zijn onze prijzen altijd scherper dan bij de dealer. Wij leveren geen tweedehands aircopompen, deze raden wij af omdat deze mechanische afwijkingen kunnen vertonen, wellicht zonder vet en olie hebben gedraaid, en lek kunnen zijn. Bij een tweedehands aircopomp is het niet vanzelfsprekend dat de hoofdonderdelen zoals de behuizing of de zuigers nog bruikbaar zijn; deze moet altijd een onderhoudsbeurt hebben. Tevens heeft een tweedehands aircopomp meestal te lang stilgelegen waardoor er grote kans bestaat op lekkage op pakkingen, rubbers en askeringen.